Popularność produktów do pielęgnacji włosów marki Biovax nie słabnie. Czy regenerujący olejek do włosów z serii Bambus & Olej Avocado naprawdę wzmacnia i odbudowuje włosy? Odpowiedź kryje się w składnikach.
Olejek do włosów Biovax to produkt o lekkiej formule, który nie obciąża włosów i bardzo dobrze się wchłania. Dzieje się tak za sprawą receptury, która opiera swoje działanie na naturalnych, bezpiecznych i starannie dobranych składnikach. Jakie substancje znajdują się w składzie oleju Biovax Bambus & Olej Avocado? Kluczowe są tutaj trzy składniki:
1. Wyciąg z liści bambusa – pomaga w utrzymaniu dobrej kondycji włosów,
2. Olejek z pędów bambusa – wzmacnia włosy i uodparnia je na uszkodzenia,
3. Olej z awokado – uszczelnia przerwy międzykomórkowe i zapobiega rozdwajaniu.
To substancje bogate przede wszystkim we flawonoidy, cenne przeciwutleniacze, witaminy, minerały oraz kwasy tłuszczowe omega. A to właśnie tego potrzeba włosom!
Skład olejku do włosów Biovax to jednak nie tylko bambus i awokado. Oprócz nich na włosy działa także olej słonecznikowy, olej sojowy i olej szafranowy. Formuła byłaby naprawdę ciekawa i naturalna, gdyby nie fakt, że na początku składu znajdują się silikony. To oznacza, że jest ich dość dużo, a olejek jest w praktyce silikonowym serum do włosów.
Regularnie stosowany olejek do włosów Biovax:
- zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia,
- efektywnie zabezpiecza końcówki przed rozdwajaniem,
- zmniejsza łamliwość włosów,
- dodaj blasku, miękkości i gładkości.
Aplikacja olejku Biovax Bambus & Olej Avocado nie powinna sprawiać problemu. Do jednorazowego użycia wystarczy kilka kropel olejku. Nabieramy produkt na dłonie, ogrzewamy przez chwilę i wmasowujemy w umyte i lekko wilgotne (po osuszeniu ręcznikiem) włosy. Można pozostawić bez spłukiwania lub zmyć – producent pozostawia dowolność.
Pośród wielu olejów do włosów Biovax jest dobrą, tańszą alternatywą. Niestety nie jest przeznaczony do intensywnej kuracji i nie działa tak dogłębnie, jak profesjonalne produkty do pielęgnacji włosów o bogatszej kompozycji składników.