Śródziemnomorski aromat w Twojej kuchni

Kapary w oleju z ziołami od OLE! to niebanalne połączenie aromatycznej mieszanki, uznawanej przez wielu za prawdziwy afrodyzjak. Przekonaj się jakie kulinarne drogi otworzy przed Tobą słoiczek OLE! i co smacznego dzięki jego zawartości wyczarujesz w swojej kuchni.

Kapary zdecydowanie zasługują na większą popularność, niż udało im się dotychczas osiągnąć. To idealny produkt, który warto na stałe wprowadzić do swojej diety i stosować zarówno na co dzień jak i na okazjonalnych  spotkaniach w gronie znajomych. Teraz jest to możliwe dzięki OLE!

Kapary można dodać do wielu potraw, które poprzez dodanie tych malutkich warzyw zyskają niezwykły, nieznany dotąd aromat. Dzięki wyjątkowej mieszance ziół, przenoszą nas do klimatu śródziemnomorskiego, w którym królują ryby, lekkie sałatki i makarony.

Kapary w oleju z ziołami od OLE! sprawdzą się idealnie jako dodatek do warzyw, serów, czy owoców morza. Ale to nie wszystko! W autorskiej mieszance ziół i oleju drzemie nie mniejszy potencjał, co w samych kaparach. Ziołową zalewę można śmiało wykorzystać jako dressing do sałatki lub do zamarynowania i usmażenia różnego rodzaju mięs.

Jeśli cenisz sobie oryginalny smak, który będzie pobudzał wszystkie Twoje zmysły i przenosił Cię w fantastyczną podróż po śródziemnomorskich rejonach, to kapary w oleju z ziołami OLE! są dla Ciebie obowiązkową pozycją wśród kulinarnych inspiracji!

PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

  • 3 pomidory (najlepiej sparzone i obrane ze skórki)
  • 2-3 jajka
  • Kapary w oleju z ziołami OLE!
  • duża garść bazylii lub pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża łyżka masła
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Pomidory kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Dorzucamy pomidory. Na dużym ogniu smażymy i czekamy aż płyn odparuje. Nie mieszamy lub robimy to bardzo delikatnie, aby pomidory nie stały się przecierem. Dodajemy jajka i smażymy pod przykryciem ok. 4 min. Po ścięciu się jajek potrawę posypujemy posiekanymi ziołami i dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z zgrillowanym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *