Jak zatrzymać czas i cieszyć się aromatycznymi przekąskami bez względu na porę roku? To proste – wybrać te, których aromat i moc smaku zamknięte zostały w wygodnym słoiczku!
W jesienne dni polecamy sięgnąć po… grzybowe, np. malutkie pieczarki marynowanez marchewką i cebulą OLE!. Ich dodanie całkowicie zmieni smak niejednego znanego dania.
Zdarzają się momenty, w których nachodzi Cię ochota na aromatyczną warzywną przekąskę? A może chcesz urozmaicić sałatkę, wzbogacić deskę serów lub imprezowe koreczki produktem, który przełamie klasykę i sprawi, że każde danie lub przystawka nabierze głębi smaku?
Na każde z powyższych pytań, odpowiedź jest tylko jedna: marynowane pieczarki z marchewką i cebulą od OLE!. Dzięki starannie dobranym składnikom i wyjątkowej zalewie przeniesiesz się w niezwykły świat warzywnych przysmaków.
Jakość produktów, które dodajemy na co dzień do naszych dań musi być jak najwyższa – to oczywiste. OLE o tym wie i dlatego od ponad 25 lat dokłada wszelkich starań, aby każdy wyprodukowany słoiczek wypełniały jak najlepsze i najsmaczniejsze warzywa
Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą szybko staną się niezastąpioną pozycją, którą możesz dodawać do dań na ciepło i na zimno. Przy zakupie, lepiej od razu zaopatrz się w więcej niż jeden słoiczek, bo gdy raz ich spróbujesz, trudno Ci będzie powstrzymać się przed wyjedzeniem wszystkich.
PRZEPIS:
Leczo z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!
Składniki:
- 2 papryki czerwone
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 6 pomidorów malinowych (wydrążone i pokrojone) lub puszka pomidorów krojonych
- Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- po ½ łyżeczki suszonej papryki wędzonej i ostrej
- sól
- olej
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ok. 15 min, aby była miękka i złocista. Na koniec dodajemy przyprawy – paprykę wędzoną i ostrą. W tym czasie wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników w garnku. Całość smażymy ok.15 min. Następnie dodajemy pomidory oraz pieczarki marynowane z marchewką i cebulą i smażymy kolejne 20-30 min., aż składniki będą miękkie. Doprawiamy solą. Podajemy na ciepło.