Historia chipsów Banana Joe narodziła się w Tajlandii. Wszystko zaczęło się w 2012 roku, kiedy bliscy znajomi, Nat i Joe postanowili podzielić się unikatowym smakiem tajskiego banana z resztą świata. Nadali mu formę unikatowych chipsów, a po 3 latach eksperymentów w domowej kuchni ruszyli na podbój Stanów Zjednoczonych i Europy. W 2016 roku marka Banana Joe miała już swoich wiernych fanów w USA, Wielkiej Brytanii, Holandii, Francji i Niemczech. Teraz przyszedł czas na Polskę!
Smak Azji
Odmiana bananów „Hom Thong”, z których produkowane są chipsy, pochodzi z południowej Azji. Dziko rosnące owoce charakteryzują się niespotykanym wśród innych odmian aromatem, słodkością, kremową konsystencją i wyrazistym smakiem. Zrywane ręcznie, zanim jeszcze dojrzeją, zawierają zaledwie 3% cukru. Krojone w cienkie plasterki i smażone na bogatym w antyoksydanty i witaminę E oleju z otrębów ryżowych, tworzą kombinację idealną. Dopełnieniem jest mieszanka orientalnych przypraw i soli morskiej, które przenoszą podniebienie w najbardziej odległe zakątki Azji i dostarczają niezapomnianych, smakowych wrażeń.
Chipsy Banana Joe tajskie słodkie chilli – cienkie, chrupiące plasterki banana o łagodno–słodkim aromacie ze szczyptą chilli. Ta mieszanka często wykorzystywana jest w tradycyjnej, tajskiej kuchni.
Chipsy Banana Joe sól morska – plasterki kremowego banana pokryte warstwą soli morskiej wprost z Zatoki Tajlandzkiej. Klasyczna kompozycja z azjatyckim sznytem.
Chipsy Banana Joe to zdrowa alternatywa dla wszystkich entuzjastów chrupiących przekąsek:
- Bez konserwantów
- Bez glutaminianu sodu
- Bez sztucznych aromatów
- Bez glutenu
- 0 gramów tłuszczów trans
- Tylko naturalne owoce
- Niemodyfikowane genetycznie banany
- Naturalne oleje
- Wegańskie
Wyłącznym dystrybutorem chipsów Banana Joe w Polsce jest Purella Food. Ten innowacyjny produkt idealnie wpasowuje się w filozofię firmy, która zawsze stawia na jakość i najlepszy smak.